Εκδήλωση για τη διεθνή προβολή της Αθήνας ως μιας ζωντανής και αυθεντικής πόλης

 

Αθήνα, Απρίλιος 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για τη διεθνή προβολή της Αθήνας ως μιας ζωντανής και αυθεντικής πόλης

 

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – ΕΑΤΑ διοργάνωσε εκδήλωση προβολής της Αθήνας στις 8 Απριλίου 2021 στο πλαίσιο του Conventa Trend Bar 2021.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα διαδικτυακά, παρουσιάστηκε η Αθήνα και το πολυδιάστατο τουριστικό της προϊόν σε 40 περίπου επιλεγμένους εκπροσώπους φορέων τουρισμού και opinion makers,   από χώρες όπως οι ευρωπαϊκές αγορές, η Ινδία και οι ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών προσανατολίστηκε τόσο σε θεματικά τουριστικά προϊόντα της Αθήνας, με έμφαση στον πολιτισμό, όσο και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών. Επίσης, στις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στο δυνητικό επισκέπτη καθόλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και στο μεσογειακό της κλίμα, που επιτρέπει την ανάπτυξη πληθώρας υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Η διοργάνωση  αναμένεται να σταθεί αρωγός στη διεθνή προβολή της Αθήνας σε κοινά που αποτελούν στόχο και εξυπηρετούν τους στρατηγικούς της σκοπούς για αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος.

Το έργο «Υλοποίηση καμπάνιας γενικής τουριστικής προβολής για την προώθηση της Αθήνας ως μια ζωντανή και αυθεντική πόλη» (Υποέργο 4) υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προώθησης και Προβολής της Αθήνας μέσα από B2B και B2C κανάλια”,  η οποία έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Αθηναίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

 

Ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και επιχειρήσεις της Αθήνας για τη συμμετοχή τους σε τεχνικές συναντήσεις/εργαστήρια, στο πλαίσιο του Travel Trade Athens

 

Αθήνα, Μάρτιος 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και επιχειρήσεις της Αθήνας για τη συμμετοχή τους
σε τεχνικές συναντήσεις/εργαστήρια, στο πλαίσιο του Travel Trade Athens


Με στόχο την προβολή της Αθήνας στη διεθνή κοινότητα και στην ενίσχυση της εικόνας της ως προορισμού, η ΕΑΤΑ στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διάστασης της OXE του Δήμου Αθηναίων, υλοποιεί το έργο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προώθησης και Προβολής της Αθήνας μέσα από B2B και B2C κανάλια» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5034507.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με αντικείμενο τις ευκαιρίες, που προσφέρονται στο πλαίσιο της διεθνούς ζήτησης για τον προορισμό «Αθήνα»,  τεχνικές συναντήσεις με επιχειρήσεις και διεθνείς εμπειρογνώμονες/εκπροσώπους που επισκέπτονται την Αθήνα με σκοπό τη δικτύωση μεταξύ των εκπροσώπων με τις εγχώριες επιχειρήσεις, προώθηση ενημερωτικού υλικού για τις ευκαιρίες από τις διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις, ευκαιρίες συνεργασίας, καθώς και την υιοθέτηση και εφαρμογή κοινής επικοινωνιακής ταυτότητας ως εργαλείο γενικής τουριστικής προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής.


Σε αυτό το πλαίσιο και αξιοποιώντας το ήδη γνωστό και καταξιωμένο signature event «Travel Trade Athens», η ΕΑΤΑ θα διοργανώσει σειρά διαδικτυακών συμμετοχικών εργαστήριων, στις 19 και 20 Απριλίου 2021, με στόχο τη ρεαλιστική καταγραφή σχετικά με την προσφορά τουριστικής εμπειρίας στην Αθήνα. Στην εκδήλωση, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματικών κλάδων και decision makers από την παγκόσμια κοινότητα, βάσει ποιοτικών κριτηρίων επιλογής (εκπροσώπηση διαφορετικών κλάδων και μορφών τουρισμού, εκπροσώπηση χωρών που αποτελούν αγορές – στόχους για την Αθήνα, ταύτιση προσκεκλημένων με τους στρατηγικούς στόχους της Αθήνας και της ΕΑΤΑ αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή).


Η ΕΑΤΑ, στοχεύοντας στην καθολική εκπροσώπηση της εγχώριας κοινότητας, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς και επιχειρήσεις που εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και της περιοχής παρέμβασης, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να υποστηρίξουν τους σκοπούς του έργου.


Περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://www.traveltradeathens.com/


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν μαζί μας στα παρακάτω:


κα Βίκυ Κατεχάκη


Τηλ. 210 3253123 , mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


 

 

Αξιοποιώντας την Πολιτιστική Δυναμική της Αθήνας

Η ΕΑΤΑ με τη δέσμευση να επενδύσει στην αναγέννηση του αστικού τοπίου και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, συμμετέχει από το 2017 στο Ευρωπαϊκό έργο ROCKRegeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη του μετασχηματισμού των ιστορικών αστικών κέντρων σε δημιουργικές και βιώσιμες περιοχές αξιοποιώντας την Πολιτιστική τους Κληρονομιά.

Καθώς το έργο πλησιάζει προς το τέλος τους, η εμπειρία της Αθήνας από τη συμμετοχή της στο ROCK αποτυπώθηκε σε ένα booklet που παρουσιάζει αναλυτικά το ρόλο της ΕΑΤΑ στο έργο, την τεχνογνωσία και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων, την εμπειρία του mentoring προς τις πόλεις της Λισσαβόνας, Μπολώνια και Σκοπίων, τις Μελετές Εφαρμογής του έργου ROCK στην Αθήνα, ενώ καταλήγει στο το τι μάθαμε από τη συμμετοχή μας.

Το εν λόγω booklet είναι διαθέσιμο στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

Επίσημη ιστοσελίδα του έργου: https://rockproject.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730280.

Βιβλία από την ελληνική και παγκόσμια Λογοτεχνία δωρεάν στο Διαδίκτυο

 

«Το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου.»

                                                                               Ζοζέ Σαραμάγκου

 

Μία σειρά από δωρεάν online επιλογές βιβλίων, που περιλαμβάνουν μυθιστορήματα ευρείας αναγνωσιμότητας, ποιητικά και θεατρικά έργα, κόμικ και παραμύθια από την ελληνική και παγκόσμια Λογοτεχνία, προτείνει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας».

Όλα τα προτεινόμενα βιβλία, μπορείτε να τα δείτε εδώ

Καθώς η λίστα με τις προτάσεις θα εμπλουτίζεται, όποιος πολιτιστικός φορέας ή θεατρική ομάδα επιθυμεί να συμπεριληφθεί σε αυτήν, μπορεί να επικοινωνήσει μέσω e-mail στη διεύθυνση:

mtsili@developathens.gr

Το έργο «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Εικονικές περιηγήσεις στα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου

 

Τα μεγαλύτερα Μουσεία και οι Πινακοθήκες του κόσμου, που φιλοξενούν πολύτιμα εκθέματα και δέχονται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, πλέον βρίσκονται διαθέσιμα online.  

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», σάς προτείνει εικονικές περιηγήσεις μέσω διαδικτύου στο Λούβρο, το Πράδο, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας και σε πολλούς ακόμη σημαντικούς χώρους Πολιτισμού, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα αληθινά αριστουργήματα που φιλοξενούν.

Για να τα δείτε, πατήστε εδώ

Το έργο «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εταιρεία Ανάπτυξης
& Τουριστικής Προβολής Αθηνών

Διεύθυνση: Ξενοφώντος 7, 105 57
Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210 32 53 123,
+30 210 52 01 611

Fax: +30 210 32 16 653,
+30 210 52 22 743

Email: info@developathens.gr

©2021 EATA. All Rights Reserved.

Search