Αξιοποιώντας την Πολιτιστική Δυναμική της Αθήνας

Η ΕΑΤΑ με τη δέσμευση να επενδύσει στην αναγέννηση του αστικού τοπίου και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, συμμετέχει από το 2017 στο Ευρωπαϊκό έργο ROCKRegeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη του μετασχηματισμού των ιστορικών αστικών κέντρων σε δημιουργικές και βιώσιμες περιοχές αξιοποιώντας την Πολιτιστική τους Κληρονομιά.

Καθώς το έργο πλησιάζει προς το τέλος τους, η εμπειρία της Αθήνας από τη συμμετοχή της στο ROCK αποτυπώθηκε σε ένα booklet που παρουσιάζει αναλυτικά το ρόλο της ΕΑΤΑ στο έργο, την τεχνογνωσία και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων, την εμπειρία του mentoring προς τις πόλεις της Λισσαβόνας, Μπολώνια και Σκοπίων, τις Μελετές Εφαρμογής του έργου ROCK στην Αθήνα, ενώ καταλήγει στο το τι μάθαμε από τη συμμετοχή μας.

Το εν λόγω booklet είναι διαθέσιμο στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

Επίσημη ιστοσελίδα του έργου: https://rockproject.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730280.

Βιβλία από την ελληνική και παγκόσμια Λογοτεχνία δωρεάν στο Διαδίκτυο

 

«Το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου.»

                                                                               Ζοζέ Σαραμάγκου

 

Μία σειρά από δωρεάν online επιλογές βιβλίων, που περιλαμβάνουν μυθιστορήματα ευρείας αναγνωσιμότητας, ποιητικά και θεατρικά έργα, κόμικ και παραμύθια από την ελληνική και παγκόσμια Λογοτεχνία, προτείνει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας».

Όλα τα προτεινόμενα βιβλία, μπορείτε να τα δείτε εδώ

Καθώς η λίστα με τις προτάσεις θα εμπλουτίζεται, όποιος πολιτιστικός φορέας ή θεατρική ομάδα επιθυμεί να συμπεριληφθεί σε αυτήν, μπορεί να επικοινωνήσει μέσω e-mail στη διεύθυνση:

mtsili@developathens.gr

Το έργο «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Εικονικές περιηγήσεις στα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου

 

Τα μεγαλύτερα Μουσεία και οι Πινακοθήκες του κόσμου, που φιλοξενούν πολύτιμα εκθέματα και δέχονται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, πλέον βρίσκονται διαθέσιμα online.  

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», σάς προτείνει εικονικές περιηγήσεις μέσω διαδικτύου στο Λούβρο, το Πράδο, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας και σε πολλούς ακόμη σημαντικούς χώρους Πολιτισμού, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα αληθινά αριστουργήματα που φιλοξενούν.

Για να τα δείτε, πατήστε εδώ

Το έργο «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Online δράσεις από πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς της Αθήνας

Πολιτιστικοί φορείς, ιδρύματα, οργανισμοί και ομάδες της Αθήνας μεταφέρουν τον Πολιτισμό στο σπίτι! Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», σας προτείνει μία σειρά από πολιτιστικές δράσεις φορέων, χώρων και ομάδων της Αθήνας, που μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά.

Πρόκειται -μεταξύ άλλων- για μικροταινίες, online προβολές, ψηφιακά αρχεία, ερμηνείες σε έργα κλασικής μουσικής, μουσειακές εκθέσεις και εικονικές περιηγήσεις, ντοκιμαντέρ -ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου-, βιβλία σε ψηφιακή μορφή καθώς και δράσεις του ΟΠΑΝΔΑ και της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ.

Για να δείτε το σύνολο των δράσεων, πατήστε εδώ

Η λίστα θα εμπλουτίζεται, ενώ όποιος πολιτιστικός φορέας ή θεατρική ομάδα επιθυμεί να συμπεριληφθεί σε αυτή, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο mtsili@developathens.gr

Το έργο «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας», υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Διαδικτυακές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

 

Μία σειρά από πολύ αξιόλογες διαδικτυακές παραστάσεις του ελληνικού και παγκόσμιου Θεάτρου που απευθύνονται σε παιδιά και μεγάλους, προτείνει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας».

Για να δείτε τις παραστάσεις πατήστε εδώ

Η λίστα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με στόχο την ενίσχυση της ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Όποιος πολιτιστικός φορέας ή θεατρική ομάδα επιθυμεί να συμπεριληφθεί στη λίστα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο mtsili@developathens.gr

Το έργο "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εταιρεία Ανάπτυξης
& Τουριστικής Προβολής Αθηνών

Διεύθυνση: Ξενοφώντος 7, 105 57
Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210 32 53 123,
+30 210 52 01 611

Fax: +30 210 32 16 653,
+30 210 52 22 743

Email: info@developathens.gr

©2021 EATA. All Rights Reserved.

Search