Πρόγραμμα υποδοχής επισκεπτών του δήμου Αθήνας - “The Athens Greeters”

Η πιλοτική έναρξη του προγράμματος υποδοχής των επισκεπτών του δήμου της Αθήνας είναι γεγονός. Το πρόγραμμα “The Athens Greeters”, που ‘τρέχει’ στο πλαίσιο της εθελοντικής πλατφόρμας για την προβολή της Αθήνας This is My Athens. Είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα που έχει σκοπό την ενημέρωση και τη διευκόλυνση όσων μας επισκέπτονται. Αποτελεί μέρος της καμπάνιας του This is Athens, του επίσημου οδηγού της πόλης,  “One city – Never ending stories” και υπογράφεται από τη Σύμπραξη για την τουριστική προβολή της Αθήνας (την τριμερή συνεργασία ανάμεσα στο δήμο Αθηναίων, την AEGEAN και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών), που για το δήμο Αθηναίων γίνεται με την αποκλειστική δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας - Τhe Hellenic Initiative.

Οι εθελοντές “The Athens Greeters” πλαισιώνουν τον υπάλληλο των περιπτέρων info points. Με ειδικό μπλουζάκι, σήμα και καπέλο εικονογραφημένο με τα εικαστικά του προγράμματος, βρίσκονται ήδη από την Παρασκευή 19/5, γύρω από το περίπτερο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και από το Σάββατο 20/5, σε αυτό της πλατείας Συντάγματος.  Σε λίγο καιρό θα αρχίσει και η λειτουργία του προγράμματος στο περίπτερο του Αεροδρομίου.

Τρεις εθελοντές ανά βάρδια δίνουν ένα προσωπικό τόνο στον τρόπο με τον οποίο υποδεχόμαστε και δίνουμε πληροφορίες στους επισκέπτες. Καθημερινά, 7 μέρες την εβδομάδα, σε τρεις βάρδιες που διαμορφώνονται 9πμ – 12, 12- 3μμ, 5μμ - 8μμ,  έως και το τέλος Οκτωβρίου θα μοιράζουν το χάρτη και μια κάρτα με βασικές πληροφορίες για την πόλη (tip card).

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εθελοντικού σκέλους του προγράμματος υλοποιεί η Ethelon, εταιρία με μεγάλη εμπειρία στο τομέα αυτό, ενώ οι πρώτοι 90 εθελοντές συμμετείχαν με κέφι στην πρώτη ειδική εκπαίδευση, που έγινε την Τρίτη 16 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο εθελοντικό σκέλος της καμπάνιας This is Athens “One city – Never ending stories” επισκεφτείτε το http://ethelonthisisathens.weebly.com/

Ελληνικά
Classified the content type like this: